Békülés

Fáj és nehéz elfogadni, ha elfogyott a tűz a kapcsolatból, már nem akarunk, vagy nem tudunk a másikkal beszélgetni, vagy ha mégis, annak veszekedés a vége, bejáratott koreográfia vezet a bántás, megbántódás, a terméketlen viták felé. Gyakran mesélnek az ügyfeleim arról, hogy szinte észrevétlenül jutottak el erre a pontra, értetlenül állnak a helyzet előtt, maguk sem értik, miért maradtak el az érintések, simogatások, mitől üresedett ki a kapcsolatuk, miért lett érzelemmentes vagy miért maradt el teljesen a testi kapcsolat.

Tapasztalataim szerint az ilyen helyzetek kialakulásáért legtöbbször a kommunikáció hibája vagy teljes hiánya a felelős. Az egyik fél természetesnek vél és elvárna bizonyos dolgokat, melyekre a másik nem is gondol, nem kap támogatást, hiányolja a figyelmet, a törődést, de nem beszél róla. Idővel a helyzet elmérgesedik, újabb és újabb problémák jelentkeznek, rakódnak egymásra. Az ilyen helyzetekből külső segítség nélkül már nagyon nehéz kilábalni.

A mediációban először külön-külön beszélgetek a felekkel. Ezeknek az egyéni beszélgetések az a célja, hogy mindkettejük szemszögéből megismerjem a kialakult helyzetet. A beszélgetések során együtt keresünk választ a kapcsolatot érintő kérdésekre, próbáljuk megérteni a válsághoz vezető folyamatot. Megpróbáljuk a konfliktuskezelés egyéni módját feltérképezni, kiderítjük, milyen családi modell, fiatalkori bevésődés befolyásolja azt.

Az egyéni beszélgetések után kerül sor a mediációs ülésre, ahol mindkét fél zavartalanul elmondhatja gondolatait, véleményét, majd hárman együtt igyekszünk felderíteni a válság valódi okát, megoldást keresni a problémákra. Előfordul, hogy már apró változtatásokkal is jobbá válik a közös élet, de egy kapcsolat megmentéséért általában sokat kell dolgozni.

Az érzéseinkről beszélni kell, meg kell fogalmaznunk az igényeinket, elvárásainkat a partnerünk felé. Komolyan hiszek ebben, és munkám során mindenkit erre bíztatok. 

Alapvető szabály, hogy mindkét félnek naponta tennie kell azért, hogy öröm legyen hazamenni.
MEDIÁCIÓ      BÉKÜLÉS      VÁLÁS      ÁRAK      BEMUTATKOZÁS      KAPCSOLAT
Béküljön vagy váljon békében!
  Várom egy konzultációra!  
06 20 9440056
gedeoncecilia@gmail.com
Az  Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium által akkreditált mediátor
Igazolványszám: 1393/1